moduri pentru a îmbunătății iluminatul

5 moduri pentru a îmbunătății iluminatul de acasă.

Putem greși foarte ușor în momentul în care alegem să ne decorăm casele. Poate folosim prea multă mobilă, exagerăm cu accesoriile etc. Iar uneori ignorăm cu nonșalanță iluminatul. De aceea ne-am gândit să venim în întâmpinarea voastră cu cinci sfaturi pentru un iluminat corect și eficient.

Încercați să urmați aceeași culoare a luminii în toată casa. Cum am putea face asta? Majoritatea becurilor au afișate pe cutie temperatura culorii, iar dacă vom verifica acest lucru prima dată, deja facem un prim pas. Încercați să folosiți lumini calde pentru dormitoare și eventual lumina rece pentru bucătărie, baie sau garaj.

2

Să știm când trebuie să folosim lumina puternică sau moale. Lumina puternică vine de obicei de la un bec sau spot, acesta creează umbre și sunt extrem de deranjante pentru ochi. În contrast, o lumină moale vine de obicei de la o sursă mare și de obicei este indirectă, difuzată de obicei de abajur sau sticlă. Lumina puternică ați putea-o folosi pentru iluminatul arhitectural, iar cea mai moale pentru locurile de socializare.

Să fie în zona ochilor. Da, să ne gândim că lumina și corpurile de iluminat trebuie să fie într-o zonă care să nu deranjeze. Tocmai de aceea este foarte important să știm unde vom plasa aceste corpuri, astfel încât lumina difuzată să nu deranjeze ochii nimănui.

Treci pe verde. Da, exact, este timpul să schimbi becurile incandescente, clasice. Cu toate că Edison a revoluționat lumea, la ora actuală există alte surse de iluminat, mult mai eficiente și prietenoase cu natura și noi. Și aici ne gândim în principal la becurile LED.

Cunoaște-ți Lumenii, Watt-sii și CRI-ul. Azi, wattul a devenit aproape inutil, cel mai important lucru este Lumenul. Să nu uităm că un bec LED de 6 W, are puterea unui bec incandescent de 60 W. Lumina soarelui are un CRI în valoare de 100, așadar este indicat să ne uităm după becuri care se situează între valorile 80 și 90.