Poate vă întrebați de multe ori de ce se arde așa rapid un bec incandescent? Există oare o soluție mai bună folosind același bec incandescent? Poate că acest articol va reuși să aducă lumină în ceea ce privește aceste tipuri de bec, încă, cele mai utilizate în gospodăriile din România.
Becurile incandescente nu sunt printre cele mai eficiente surse de iluminat de pe piață. Știați că ele furnizează lumină doar în proporție de 5% din energia consumată? Restul de 95% se pierde, este doar căldura emanată de filament. Tocmai din cauza acestor temperaturi ridicate la care funcționează aceste becuri ne trezim de multe ori cu câte un bec incandescent ars.
Becurile incandescente au o durată de viață de aproximativ 700-1000 de ore, asta în funcție de puterea lor și de locul unde sunt folosite. Becurile ieftine, vor rezista și mai puțin timp. Însă, dacă vedeți că încep să ardă mult prea repede becurile, atunci probabil este o problemă în alte zone. Probabil folosim becuri la o putere incorectă, poate căldura emanată nu poate părăsi corespunzător suprafața becului, poate bulbul este crăpat sau este o problemă în rețeaua electrică.
Întotdeauna să vă cumpărați becuri de calitate, să nu vă sperie prețul. Nu cred că vă doriți să schimbați becurile din două în două săptămâni. Să ne asigurăm mereu că becul este în poziție corectă, dar niciodată să nu strângem prea tare. Iar dacă aveți posibilitatea, încercați să schimbați becurile incandescente cu becuri fluorescente sau LED.