corpuri de iluminat de interior

Corpuri de iluminat de interior pot fi…

Corpurile de iluminat înfrumusețează orice lucrare de amenajare și încheie cu succes orice schiță făcută atunci când ne-am gândit să schimbăm unele lucruri prin locuință. Dupa ce terminăm cu zugrăvitul si am atașat mobilierul, ar trebui să ne preocupe achiziționarea lustrei sau a aplicei pentru cameră.

Gama de iluminat pentru interior este variată si acoperă o sumedenie de gusturi. Putem alege ce ne interesează, ținând cont ca totul să fie ambiental si confortabil, iar atmosfera să fie una de relaxare și care să placă ochiului.

Corpuri de iluminat de interior pot fi de următoarele tipuri:

  • de perete: aici vobim de lămpi sau aplice de perete
  • de tavan – acestea sunt o gamă distinctă de corpuri suspendate. Se folosesc pentru iluminatul general și dispun de tija fixă sau de una reglabilă. Unele se pot monta pe șine pentru flexibilitate, iar proiectoarele se vor putea deplasa de-a lungul acestei șine. Aici putem opta pentru lustre, aplice, candelabre, plafoniere, corpuri de iluminat tip panou.
  • de birou –  veioze, lampadare sau lămpi de birou. Pentru zonele industriale, tip corporate, corpurile de iluminat de tavan sunt o soluție bună, fie că sunt suspendate sau aplicate.
  • de podea – pentru o atmosfera ambientală, se recomandă și lămpi de pardoseală sau spoturi de pardoseală.
  • spoturile au avantajul de a se roti și înclina în orice direcție, obținându-se efecte deosebite pe perete.