veioză pentru acasă

Cum alegi cea mai bună veioză pentru acasă?

Veioza nu este numai un obiect practic, care ne ajută în diverse activități, ci este și un obiect de decor. Un corp de iluminat care ne poate pune în valoare un stil, un decor sau o zonă a casei. Să alegi veioza potrivită este esential dacă vrei să ai combinația perfectă între utilitate și formă.

Veiozele sunt precum bijuteriile: nu sunt piesele de rezistență, însă au capacitatea de ajuta sau distruge ambianța. Însă, spre deosebire de bijuterii, veiozele au și o întrebuințare practică, nu numai una estetică. Veiozele sunt cele care ne luminează calea.

Veiozele, sau corpurile de iluminat independente se împart în două categorii: veioze și lampadare. În funcție de nevoile tale vei alege una din cele două categorii. Veiozele sunt mai mici decât lampadarele și sunt așezate pe măsuțe, birouri sau alte piese de mobilier. O veioză o poți utiliza atât pentru a lumina zona unde îți desfășori activitatea dar si ca obiect de decor.

Alege puterea sursei de iluminat în funcție de nevoile tale, de locul unde o vei amplasa și de tipul de abajur. Nu alege piese fabricate din materiale chicioase sau de calitate inferioară pentru că vei arunca cu banii pe geam. Acestea se vor strica foarte repede.