alegi corpuri de iluminat

Cum să alegi corpuri de iluminat?

Alegerea corpurilor de iluminat poate să pară o misiune dificilă. Trebuie să avem în vedere multe aspecte, indiferent că alegem lustre pentru locuință, lămpi diverse ori alte corpuri de iluminat. Este important ca lumina sa fie suficientă si să nu obosească ochii.

Opțiunile pot să difere în materie de design și stil, însă în principal la alegerea corpurilor de iluminat trebuie să avem în vedere mărimea spațiului. Cu cât încâperea este mai mare, cu atât va fi nevoie de mai multe lustre, candelabre sau alte corpuri de iluminat, după caz.

Funcționalitatea este un alt aspect de avut în vedere. Zonele principale ale unei încăperi pot fi marcate cu spoturi sau aplice luminoase. Pentru holuri puteți folosi spoturi si becuri decorative de diverse culori care să completeze ambientul, iar pentru dormitor sau birou puteți folosi corpuri de iluminat profesionale sau veioze care să îți lumineze locul în care citim sau lucrăm.

O lustră sau un candelabru schimbă cu totul aspectul unei încăperi. Nu este neapărat vorba aici de lumina pe care o oferă, ci de faptul că, prin design, materiale și culori aceste corpuri de iluminat pot să devină puncte de referință în amenajare. Alegerea trebuie făcută în ton cu designul și stilul camerei.

Uneori nu este suficientă plasarea unei singure lustre pentru o cameră de întindere mare. Vei folosi astfel lămpi, spoturi sau aplice pentru a lumina întregul spațiu. Ținând cont de aceste aspecte si verificând gama disponibilă pe site, veți putea face alegerea potrivită.