zona de luat masa

Cum să iluminăm zona de luat masa?

Din informațiile noastre, zona de luat masa a început să fie din ce în ce mai importantă pentru majoritatea oamenilor. Iar ca și corp de iluminat, lustrele au început să înlocuiască cu succes candelabrele clasice. Dar, ca și în alte încăperi ale oricărei case, noi vă recomandăm să întocmiți un plan de iluminat pentru aceaastă zonă.

Materialele moderne, mobilierul modern își pun amprenta cu adevărat și asupra modului în care alegem să iluminăm această zonă extrem de importantă a casei noastre. Este un loc în care petrecem mult timp și în care primim majoritatea familiei și a prietenilor. De aceea credem că un iluminat ideal ar putea aduce un plus acestui spațiu.

Ce ar trebui să facem bine pentru zona aceasta? Ar trebuie să așezăm corpurile de iluminat deasupra mesei la aproximativ 50-60 de cm înălțime, astfel vom putea să observăm pe toată lumea de la masă și să avem lumină suficientă. Ar trebui să încercăm să folosim încastrabile și aplici, asta pentru a veni în ajutorul lustrelor și candelabrelor. Noi am recomanda să iluminăm și colțurile încăperii.

Să nu avem impresia că în acest spațiu avem voie să folosim doar lustre sau candelabre! De exemplu spațiile mari pot beneficia și de ajutorul a două, trei lustre pentru iluminare. Bineînțeles să nu uităm să scoatem în evidență cu ajutorul luminii și a corpurilor de iluminat a obiectelor de artă care decorează această încăpere.