halogen sau led

Halogen sau LED? Ce să alegem?

Anul acesta începe cu o dezbatere în ceea ce privește iluminatul exterior. Ce să alegem? Corpuri de iluminat echipate cu halogen sau LED? Până la urma, acest lucru depinde de tine și de bugetul pe care vrei să aloci proiectului. Dar, atât halogenul, cât și LED-ul sunt alegeri bune. Ambele au atât avantaje, cât și dezavantaje.

Pentru un iluminat rezidențial, iluminatul cu LED este mai eficient ca și cel cu halogen. Sursa cu LED este mai rezistentă și eficientă în aceste cazuri. Cu un asemenea bec vom reduce mult din costuri. Nu vom mai schimba becurile atât de des, iar consumul va scădea cu siguranță.

Singurul inconvenient față de un bec halogen, ar putea fi prețul mai mare al unei surse LED. Acest lucru este important de reținut pentru momentul în care ajungeți să decideți între cele două. Sursa LED este mai eficientă, însă halogenul ne poate ajuta să ținem costurile sub control la început.

Dar, ambele opțiuni sunt o alegere bună. Dar modul cum alegeți aceste surse ține și de proiectul în care le veți folosi. Ambele își fac treaba cu brio. Sursele LED câștigă din ce în ce mai mult teren, probabil acest lucru vă poate influența în vreun fel.