iluminarea caselor moderne

Iluminarea caselor moderne.

Fie că ne referim la un spațiu rezidențial, un spațiu comercial sau la un spațiu public, iluminarea are un rol  foarte important. Aceasta scoate în evidență importantele elemente din acea încăpere și creează scenarii perfecte pentru persoanele ce petrec timp în acel loc.

Experții ne asigură că lumina este un element important care ne ajută să trăim frumos și armonios într-o casă. Dacă aceasta este bine gândită oferă multă energie pozitivă, datorită jocurilor de lumini, a umbrelor create și purtate pe elemente de decor, mobilier sau pe elementele fixe.

Lumina este de 3 tipuri: LUMINA GENERALĂ – aceasta oferă o iluminare completă a unei încăperi; LUMINA AMBIENTALĂ – aceasta oferă o iluminare mai fină, o lumină discretă care  se folosește pentru a da atmosfera unui spatțu sau pentru a face trecerea dintre două încăperi; LUMINA DE ACCENT – aceasta oferă o lumină directă, ce scoate în evidență doar un anumit element din acea încăpere.

Pe zi ce trece tehnologia avansează tot mai repede, iar acest fapt influențează și mediul înconjurător. Dacă ne raportăm la casele moderne, observăm tot mai des utilizarea liniilor continue de lumină pentru conturarea spațiilor. Utilizarea liniei continue de lumină într-un spațiu este o tehnică bună de a marca încăperea, de a reda estetica atractivă, fină și modernă. Un avantaj al acestei iluminări este faptul că din lumina ambientală ea se poate transforma în lumină genarală și de accent, marcând unitar spatiul.