iluminat feng shui

Iluminat Feng Shui.

Metoda cea mai simplă pentru a spori Feng Shui-ul căminului tău – în afara de plantele decorative – este iluminatul. Lumina simbolizează elementul Foc, care generează Pământ, se întărește pe sine însuși și face lemnul să înflorească. Simbolistica de Foc a luminii electrice este astfel extrem de folositoare pentru activarea sectoarelor de sud, sud-est, est și nord-est.

Făcând parte din categoria Yang, lumina mai ajută și la realizarea echilibrului și armoniei în casă și atrage curenți Chi benefici. Luminile puternice sunt importante mai ales în zonele de intrare în casă. Aceste lumini trebuie să fie mereu aprinse, dacă holul este intunecat si stramt.

Totuși trebuie evitate corpurile de iluminat moderne, colțuroase, precum și orice lampă care are o formă ostilă sau ascuțită, ori care seamînă cu un obiect tăios. Muchiile tăioase direcționeaza Chi-ul ucigător, iar formele ascuțite sunt de evitat.

Atunci când alegi o lampă, gândește-te cum poți folosi nu numai lumina, ci și culoarea ei, așa încât să se potrivească elementului reprezentat de colțul în care va sta lampa respectivă. De exemplu, o lampă de culoare albastru-deschis se va potrivi în sectorul nordic, pentru că albastrul este culoarea Apei; ai mai putea folosi un bec albastru pentru activarea colțului nordic, care simbolizează succesul în carieră.

Sursă articol