iluminat necesar pentru incaperi

Iluminat necesar pentru încăperile casei.

Există câteva reguli, zicem noi, destul de importante pentru a avea un iluminat de calitate. Ar trebui să folosim un mix de corpuri de iluminat dacă ne dorim o ambianță care să impresioneze și să folosim corpuri adecvate în spațiile în care ne dorim să desfășurăm anumite activități. Mai jos vă propunem o scurtă prezentare a tipurilor de iluminat pentru cele mai importante spații din casele noastre.

Pentru sufragerie vă recomandăm să luminați trei din cele patru colțuri, iar una din corpurile de iluminat ar fi ideal dacă ar lumina un obiect de artă, o plantă etc. Combinați cât mai bine lămpile de masă cu lampadarele, unele cu lumină în sus, altele cu lumină în jos.

Dacă aveți un spațiu doar pentru a lua masa, vă recomandăm să transformați masa în cel mai luminos spațiu posibil. Folosiți un candelabru sau o lustră deasupra mesei, dar să limitați puterea becului la 100W. În restul camerei vă recomandăm un iluminat indirect, este relaxant și extrem de plăcut.

Pentrtu bucătăria dumneavoastră ar trebui să ne concentrăm să iluminăm cât mai bine spațiul de lucru. Vă recomandăm lustrele, benzile LED și chiar lămpile de masă. Cu ajutorul acestor corpuri de iluminat veți reuși să transformați încăperea.

Pentru dormitor, noi am recomanda un iluminat confortabil, poate chiar un iluminat tip insulă. Lângă pat recomandăm veioze sau lămpi de masă. Ideal ar fi să evităm iluminatul excesiv al zonei unde se află patul.

Pentru zona băii recomandăm să iluminăm cât mai bine locul unde se află oglinda. Un corp de iluminat deasupra va ajuta să luminăm corespunzător întreaga încăpere.

Aceste recomandări sunt orientative, nu sunt reguli stricte.