aplica de exterior micro

Istoria corpurilor de iluminat.

Viața pe Pământ nu ar exista în absența luminii și probabil că avem motive bune pentru ancestrala teamă de întuneric. dacă vă gândiți bine, vă dați seama că și acum, în zonele rurale fără electricitate, oamenii în continuare trăiesc în același ritm al Soarelui – se trezesc la răsărit și își încheie activitățile la apus.

Drumul spre civilizație a început cu el, iar lumina artificială a fost, cu siguranță (și poate uneori la propriu), deschizătoare de drumuri. Oricum, astăzi se știe că peșterile locuite de oamenii primitivi erau luminate de focuri de tabără. Torța a fost prima lampă portabilă și a apărut natural odată ce omul și-a dat seama că un smoc de bețe poate întreține focul, deci și lumina, mai mult timp. S-au găsit sute de ”lămpi” din rocă, scoici sau coarne, scobite și umplute cu grăsimi vegetale sau animale și un fitil. Metodă populară în urmă cu aproximativ 7.000 de ani – montarea unui fitil pe anumite specii de pești și păsări, natural uleioase.

Însă mult timp sursele artificiale de lumină au fost un privilegiu al celor bogați, iar asta pentru că materiile prime folosite drept combustibili erau fie scumpe (uleiuri), fie mai utile dept hrană propriu-zisă. Pașii mai mari am început să îi facem din secolul al XIX-lea, odată cu lămpile cu gaz. Gazul era un combustibil care se putea manipula mult mai sigur și ușor decât orice altceva se folosise în trecut.

Astăzi avem neoane, led-uri, becuri fluorescente, becuri cu halogen, lămpi solare și o mulțime de alte varietăți. Și odată ce avem rezolvate aspectele de bază e normal să trecem la lucruri de finețe, așa că marea provocare a zilelor noastre a devenit găsirea design-ului perfect pentru corpurile de iluminat.

Sursa