tendințe

Tendințe pentru iluminat în anul 2017.

Iluminatul interior și exterior a devenit o componentă importantă de design al spațiilor private și publice. Mai jos o să vă prezentăm tendințele principale promovate de către creatorii de copuri de iluminat și de către designerii de specialitate.

Înclinația spre un stil organic se va resimți puternic în 2017. Corpuri de iluminat inspirate din forme regăsite în natură, culori naturale și structuri organice. Se caută întoarcerea la natură, la esență și reintroducerea într-un spațiu ce respectă mediul.

Liniile simple, culorile nordice și materiile brute vor fi de asemenea preferate de o anumită categorie de public. Scandinavia și-a pus amprenta și asupra designului corpurilor de iluminat, este recunoscut pentru austeritate, liniile minimaliste și combinațiile ce crează senzația de spațiu.

Tendinta spațiilor rustice este în continuare de actualitate. Câteva accente care introduc ideea de rafinament, de sofisticat și bogație se vor adăuga elementelor clasice.

Stilul retro se reinventează. Nostalgia anilor ’60-’70 s-a făcut resimțită încă de anul trecut. Iluminatul a încorporat această tendință prin combinațiile inedite de material. Kitsch-ul are propriul său limbaj, iar atunci când se află în armonie cu spațiul în care este plasat, aduce o tentă chic acestuia

Clasic, întotdeauna la modă, întotdeauna acceptat de clienți. Stilul clasic este un loz câștigător pentru majoritatea spațiilor.