iluminatul de interior

Tu ai greșit în ceea ce privește iluminatul de interior?

Secretul unui iluminat de calitate este să folosești mai multe “straturi” de lumină. Nu trebuie să te bazezi pe o singură sursă de lumină. Este ideal să mixezi diverse surse, cum ar fi plafoniere, lampadare și veioze. Creând zone luminoase poți obține o atmosferă unică și primitoare. Nimic nu e mai incomod decât folosirea unor lumini care te fac să te simți ca și cum ai fi pe scenă. Recomandăm folosirea unor întrerupătoare dimabile și a becurilor cu lumină cât mai apropiată de lumina naturală, chiar și în baie. O lumină nu ar trebui să fie prea puternică, ar putea crea o senzație aspră și apăsătoare.

Starea de spirit e totul și cine ar vrea să cineze într-o lumină prea puternică? Suntem de părere că un bec de 60W este suficient pentru locul de luat masa. Când vrem să citim avem nevoie de o lumină mai puternică așa că recomandăm 75 sau 100W în orice living. Poți folosi becuri de intensitate mică la veioze pentru atunci când vrei să urmărești emisiunea preferată sau să îți pierzi timpul pe acolo. Utilizează becuri de intensitate medie în candelabre sau plafoniere, pentru activități zilnice și de o intensitate mai mare în lampadare pentru atunci când vrei să te relaxezi citind o carte sau o revistă. În baie ai nevoie atât de iluminat de plafon cât și de iluminat la nivelul feței.

Folosește becurile încastrate moderat și fii conștient de locul unde poziționezi acest tip de iluminat. Acestea pot ilumina cu succes zonele functionale cum ar fi baia, spațiul de depozitare sau dresingul dar lumina lor este prea dură pentru camera de zi. Iluminatul este totul.

Întrerupătoarele trebuie montate la 90 de cm de la pardoseală și la aproximativ 5 cm de tocul ușii. Și dulapul tău necesită atenție. Îți recomandăm să montezi o lumină în dresing deasupra capului. Lucrezi cu texturi și culori asortate în fiecare dimineață când te îmbraci, așadar este obligatoriu să ai o lumină bună.