iluminezi corect

Cum să iluminezi corect spațiul de lucru?

Dacă lucrezi de acasă, felicitări! Ești unul dintre cei norocoși. Având biroul acasă la tine ai posibilitatea să o decorezi așa cum îți dorești tu. Pe lângă stil și decor, acum poți să fi atent și la iluminatul pe care îl alegi.

Biroul, scaunul, toate sunt importante, dar să nu uităm nici de ochi și lumină. Corpuri de iluminat cu o lumină prea puternică pot crea probleme sănătății, în special dureri de cap. Ca să evitați situațiile de genul, ne-am gândit să vă oferim mici sfaturi pentru o ambianță de lucru relaxanată și plăcută.

Cu toate că noi vindem corpuri de iluminat, niciodată nu vom nega beneficiile luminii naturale. Tocmai de aceea vă recomandăm ca spațiul de lucru să primească lumină naturală, cât mai multă cu putință. Evident că lustrele sunt și ele o soluție, în special deasupra spațiului de lucru. Să nu uităm nici de lămpile de masă, acestea sunt un must have pentru orice birou. Iar dacă stăm cu ochii în monitor timp de 8 ore, este imperios să avem și lumină de ambianță, care să calmeze vederea.

Evident că putem folosi și benzi led pentru iluminat. Ce ar trebui să evităm? Conform unor studii este de preferat să nu folosim lumină fluorescentă la birou. Este cauza multor dureri de cap. Deci, cum să iluminezi corect spațiul de lucru?